perjantai 2. maaliskuuta 2012

ViisastenMatkan synty – 5 hyvää syytä, miksi tätä blogia kannattaa lukea


Tiedän paljon ihmisiä, joille matkustaminen on intohimo. Minäkin olen yksi heistä. Elämä hymyilee, jos tietää jo minne on seuraavaksi lähdössä. Ja vaikka sitä ei tietäisikään, niin suunnitelmia voi aina tehdä ja haavematkoistakin saa energiaa.Luultavasti tulet nauttimaan tämän blogin annista, jos vastaat edes yhteen seuraavista kysymyksistä myöntävästi:

1. Onko sinua vaivannut joskus riipivä matkakuume? Ja haluat sen taltuttamiseksi vähintään lukea muiden matkakokemuksia ja katsella niistä kuvia. Ainakin on kivaa nauraa muiden hölmöilylle : )
- Tulen kertomaan seikkailuistani eri puolella maailmaa ja muistelemaan monenlaisia kokemuksiani. Kyllä päiväkirjoihin on tarinoita matkojen varrelta kertynytkin. Täytän kesällä 43 vuotta ja olen matkustanut noin 40 eri maassa. Molempiin lukuihin on tarkoitus saada kasvua tulevien vuosien aikana.


2. Haaveiletko yksin matkustamisesta tai ainakin itsenäisestä matkasta jonkun kanssa, mutta et ehkä ole uskaltanut toteuttaa sitä vielä?
– Omista reissuistani antoisimpia ovat ehkä olleet juuri ne, jonne olen lähtenyt yksin. Useimmiten eniten opittavaa on ollut omasta itsestäni. Toivottavasti saat rohkaisua lukemalla kokemuksistani.


3. Kaipaatko ideoita matkailuun ja hyödyllisiä käytännön vinkkejä matkalle ja siihen valmistautumiseen?
– Näissä koen olevani jo lähes asiantuntija. En osaa edes laskea kuinka paljon erilaisia matkoja olen suunnitellut itselleni ja ystävilleni. Osa niistä on toteutettu osa odottaa edelleenkin täytäntöönpanoa. Jaan kokemuksiani täällä - jollain aikataululla.


4. Eikö motivaatio ja aika yksinkertaisesti riitä suunnittelemaan matkoja ja vertailemaan eri kohteiden vahvuuksia ja heikkouksia? Luottaisitko silloin jonkun matkustushullun neuvoihin? Toivottavasti : )
- Sillä kerron varmasti oman mielipiteeni paikoista, joissa olen käynyt. Tosin olen myös sitä mieltä, että matkustaminen on asenne. Ja asennehan vaikuttaa siihen miten asiat kokee.


5. Haluatko asioihin erilaista näkökulmaa? Oletko valmis miettimään tavallisia asioita epätavallisesti?
- Se onkin matkustamisen tyylilajeista vaativin. Aina matkustaminen ei ole fyysistä siirtymistä paikasta toiseen. Uusien ajatusten oivaltaminen tai ihmismielen syövereiden tutkiminen voivat olla mitä suurenmoisimpia seikkailuja. Seikkailu voi alkaa vaikka blogia lukemalla.

ViisastenMatka syntyy siis minusta, matkoistani ja kasvustani. Tärkeimmät asiat elämässäni ovat perhe ja onnellisuus, mutta heti seuraavaksi suurin rakkauteni on matkustaminen. Rakastan myös tarinoita ja sellainen liittyy ViisastenMatkaankin.

Wikipedia osaa kertoa, että aikoinaan Viisasten Kiveä pidettiin myyttisenä aineena, jonka kerrottiin muuttavan muita metalleja kullaksi. Sitä yritettiin epätoivoisesti etsiä ja itsekin valmistaa. Myöhäiskeskiajalla uskottiin, että Viisasten Kivi olisi myös parantanut kaikki sairaudet ja että se voisi jopa tehdä ihmisestä kuolemattoman.


Mutta kuten tiedämme kuolemattomuus tai valtavat fyysiset rikkaudet eivät tee onnelliseksi. Itse asiassa rajallisuuden tajuaminen tekee jokaisesta hetkestä ainutlaatuisen. Onnellinen elämä taas muodostuu onnellisista hetkistä. Toivottavasti ViisastenMatka auttaa toteuttamaan unelmia tai ainakin piristää päivääsi. Se tekee onnelliseksi : )

2 kommenttia:

  1. Minulla on krooninen matkakuume.. aina menossa ja joskus tulossa. Matkustan paljon myös virtuaalisesti, suunnittelen minne voisin mennä seuraavaksi ym ym
    On kiva lähtee matkalle ja on kiva tulla kotiin, koska silloin tietää että kohta lähdetään taas...
    On hauska lukee muidenkin kömmellykset maailmalta, tiedän että en ole ainoa joka säheltää.. Ja aika usein tekeydyn ruotsalaiseksi(helppoa kun äidinkieleni on ruotsia) kun teen tyhmyyksiä.

    VastaaPoista
  2. Hih hih.. ruotsalaiseksi tekeytyminen on hyvä vinkki. Saiskohan Suomen nuoriso siitä lisää motivaatiota ruotsin kielen opiskeluun? Itselläkin on pahasti ruotsin kieli ruosteessa, kuten miehellänikin. Hän on silti onnistunut pienelläkin kielitaidolla joskus toteamaan kovaan ääneen "Vad sade du?", kun on töppäillyt jotain ulkomailla....

    VastaaPoista