tiistai 5. syyskuuta 2017

Afrikka – Seikkailuista Suurin – osa 1 Timanttipölyä etsimään

Edellisestä Afrikan matkastani on kulunut jo lähes 7 vuotta. Siitä saakka olen miettinyt paluuta tuohon ihmeelliseen maanosaan. Nyt se sitten on totta. Lähdin matkaan 2.9.2017 ja palaan kotiin vasta lähes kolmen kuukauden kuluttua 30.11.2017.

Pitkälle matkalle lähteminen vaatii paljon järjestelyjä ja rohkeutta ottaa isojakin askelia. Omalta kohdaltani se tarkoittaa, että lähden myös töiden osalta kohti tuntematonta. Toisaalta jostain ihmeen syystä sisälläni asuu rauha ja luotan siihen, että kaikki asiat järjestyvät viimeistään matkan jälkeen. Ehkä minusta viimeinkin tulee matkailualan yrittäjä ja voin tarjota muillekin rakastamiani matkailuelämyksiä jossain muodossa. Ja onhan tämä niistä kirjoittaminenkin yksi muoto.

Nyt kuitenkin kerron suunnitelmistani. Lensin ensin Etelä-Afrikkaan Kapkaupunkiin. Paras vaihtoehto oli tehdä se Turkish Airlinesilla Istanbulin kautta. Vaihtoaika oli 10 tuntia, joten ehdin hyvin piipahtaa kaupungilla lentojen välissä.

Kuvahaun tulos haulle afrikan valtioiden liput

Kapkaupungissa lähdin heti lentokentältä kohti Hermanusta. Se on yksi maailman parhaita valaiden bongauspaikkoja. Suunnitelmissa on valaiden katselun lisäksi sukeltaa haiden kanssa. Tai siis olla itse häkissä, jonka ympärillä hait uivat. Täältä matka jatkuu Kapkaupunkiin, jossa viivyn vain yhden yön. Sitten lähden kahden viikon safarille kohti Durbania.

Matka alkaa tutustumalla Cape alueen ihmisiin ja heidän elämäänsä. Käymme tietenkin maistelemassa alueen viinejä ja ajelemme kuuluisaa Garden Routea. Vierailemme ainakin strutsitilalla ja tippukiviluolissa. Vietämme pari päivää Tsitsikamman kansallispuistossa. Siellä voi kävellä hienoja reittejä, rentoutua upeissa maisemissa tai tankata adrenaliinia vaikkapa köysirataliu’uissa. Addo Elefanttipuistossa pääsemme tutustumaan norsuihin noihin upeisiin suuriin eläimiin.

Kuvahaun tulos haulle lesothon lippu

Matka jatkuu vielä Lesothon kuningaskuntaan, joka on yksi maailman korkeimmalla sijaitsevista valtioista. Odotan innolla tutustumista maan asukkaisiin ja vaeltelua Eteläisen Afrikan korkeimmilla kohdilla eli Lohikäärme-vuorilla. Yhteinen safari päättyy Durbaniin, jossa vietän ainoastaan yhden yön.
Seuraavana päivänä lennän kultakaupunkiin Johannesburgiin. Matkatavaroiden huollon ja tarkkaan valittujen elämysten jälkeen astun Ethiopian Airlinesin koneeseen, joka kuljettaa minut Addis Adeban kautta Nairobiin Keniaan.

Kuvahaun tulos haulle kenian lippu

Sieltä alkaa koko reissuni pääsafari. Se kestää lähes 60 päivää. Vierailemme monissa mielenkiintoisissa paikoissa. Ehkä eniten odotan Ugandan gorilloja. En myös malta odottaa näkeväni masai-heimon ihmisiä ja alueella eläviä eläimiä. Entäs Serengetin kansallispuisto Tansaniassa, jossa nukumme telttamajoituksessa tai Sansibarin maustesaari upeine rantoineen. Tällä matkalla ei highlightsit todellakaan lopu kesken.

Kuvahaun tulos haulle ugandan lippu

Kuvahaun tulos haulle tansanian lippu

Tansanian jälkeen suuntaamme Malawiin. Haluan ehdottomasti päästä Malawi-järvelle kajakoimaan. Ja luulen, että pitkän reissun lomassa on ihanaa ihan vain lekotella rannalla ja käydä uimassa.

Kuvahaun tulos haulle malawin lippu 2017

Sambiassa näemme taas paljon eläimiä ja saan mahdollisuuden tutustua maan pääkaupunkiin Lusakaan. Kohteet eivät ainakaan mene huonommaksi, kun suuntaamme seuraavaksi Victorian putouksille Zimbabwen rajan tuntumaan.

Kuvahaun tulos haulle sambian lippu

Kuvahaun tulos haulle zimbabwen lippu

Vieläkin on uusia vierailtavia maita jäljellä. Botswanassa tutustumme yhteen maailman suurimmista kosteikko- ja erämaa-alueista. Alue on nimeltään Okavango Delta. Viimeisenä uutena maana matkaamme Namibiaan. Siellä odottaa mahtavat hiekkadyynit ja autiomaat. Pääsemme myös vierailemaan paikallisten Himba-heimojen luona.

Kuvahaun tulos haulle botswanan lippu

Kuvahaun tulos haulle namibian lippu

Mikä olisikaan parempi tapa päättää pitkä safari kuin käydä maistelemassa Etelä-Afrikan viinejä Cederbergin alueella. Safari Päättyy Kapkaupunkiin ja minä olen taas omillani.

Vietän muutaman päivän tuossa niin ihastuttavan monipuolisessa kaupungissa. Ihan viimeiseksi suuntaan vielä Hout Bayn pieneen kalastajakylään. Toivon voivani rauhoittua siellä pitkän ja elämyksellisen reissun jälkeen. Siellä ohjelmaan ei kuulu kuin syöminen ja fiilistely.

Tällaisella reissulla on muistettava, että päämäärien lisäksi isossa roolissa on itse matkustaminen. Istumme tuhansia kilometrejä safariauton kyydissä. Siitä on osattava myös nauttia. Saa nähdä löydänkö timanttipölyä myös matkalta enkä vain määränpäistä. Niinhän se on oikeassa elämässäkin ”Life is a Journey not a Destination”.


Kirjoittelen kokemuksiani mahdollisuuksien ja nettiyhteyksien mukaan tänne. Pyrin vähintään päivittämään kuvia Viisastenmatkan FB-sivuille. Tervetuloa mukaan matkalle.

Seuraavassa osassa kerron miten matka Helsingistä Hermanukseen sujui

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti